Barion Pixel
Hagyomány
Minőség
Innováció

Czelli foszlós kalács lisztkeverék (1kg)

Ár:
980 Ft (831 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Adj hozzá vajat és vizet és már sütheted is a foszlós kalácsot!

  • Az 1 kg-s lisztkeverékből 2 db 750 g-os kalácsot lehet készíteni, így a lisztkeverék a legtöbb boltban vásárolt kalácsnak nemcsak finom, hanem gazdaságos alternatívája is.
  • Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából és természetes összetevőkből készült lisztkeverék
  • Magyar termék
  • 100% természetes búzából
  • GMO mentes
  • Glutén érzékenyek számára nem ajánlott

Tudatos vásárlóink számára kedvezményes kiszállítási díjakat kínálunk I Környezettudatos csomag (tele doboz):


  • 14 kg termék rendelése esetén 2200 Ft/ csomag (2500 Ft helyett)
  • 26 kg termék rendelése esetén 2000 Ft/ csomag (2500 Ft helyett)
  • 37 kg termék rendelése esetén 1800 Ft/ csomag (2500 Ft helyett)

Szállítási díj


  • házhozszállítás 2500 Ft/csomag
  • GLS csomagautomatába 1800 Ft/csomag
Cikkszám: 23520-S
Gyártó: Celldömölki Malom Kft.
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 980,00 Ft/Kg

Leírás és tápérték

Búza, csak a legjobb termőterületekről.  Azt valljuk, hogy a liszt és az idő a kenyér valódi lelke. Lisztkeverékeink megalkotásakor segítségül hívtuk magyar pékmesterek szakértelmét, hogy a konyhánk saját pékségünk legyen. Így minden kenyeret kezünk munkájával és szeretettel készíthetünk el. Lisztkeverékeinkkel azoknak kedvezünk, akik szeretnének kísérletezés nélkül, garantáltan finom kenyeret lerakni az asztalra. A kenyér valódi ízéhez a kiváló minőségű, GMO-mentes, kizárólag hazai búzából készült Czelli liszt, és jó néhány természetes összetevő járul hozzá.  Lisztkeverékeink megkönnyítik a vásárlóink dolgát azzal, hogy csak langyos víz hozzáadásával egyszerűen, gyorsan és gazdaságosan friss pékárut süthetnek családjuk számára. 

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1494 KJ / 355 Kcal
Zsír 2,8 g / amelyből telített zsírsavak 1,9 g
Szénhidrát 70 g / amelyből cukor 13,0 g
Élelmi rost 1,3 g
Fehérje 10,5 g
0,85 g
Tartalmaz gabona (glutén)
Minőség megőrzési idő 4 hónap
Összetevők búzaliszt (BL-55), cukor, sovány tejpor, teljes tojáspor, szárított élesztő, étkezési só, enzimek (glutént tartalmaz). A termék tojást, szóját, szezámmagot, tejből készült terméket és dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Tárolás hűvös, száraz, fénytől védett helyen.

Recept

Hozzávalók:

  • 500 g Czelli foszlós kalács lisztkeverék
  • 220 g langyos víz
  • 50 g vaj
  • 1 tojás (csak a felületére)

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű).
  2. A tésztát letakarva 30 percet állni hagyjuk.
  3. Ha fonott kalácsot szeretnénk, a tésztát 3 vagy 4 egyenlő részre osztjuk, hengereket formázunk belőle.
  4. A hengereket 30 cm hosszúra sodorjuk, majd kalácsot fonunk belőle.
  5. A hosszúra sodort tésztákat egyesével csigának is feltekerhetjük.
  6. Az elkészített kalácsot sütőpapírral borított tepsire helyezzük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 65 percen át letakarva állni hagyjuk.
  7. A megkelt tésztát tojással lekenjük.
  8. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 180 C).
  9. Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 165 C-ra, és süssük 35 - 40 percig.
  10. Hagyjuk kihűlni és élvezzük az ízeket.
  11. Mi a legjobban házi vajjal szeretjük.

 

Kenyérsütő gépben is elkészíthető:

500 g foszlós kalács lisztkeveréket, 175 g langyos vizet, és 50 g vajat teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez.

Youtube videók