Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Czelli foszlós kalács lisztkeverék (1kg)

980 Ft
860 Ft (729 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 12%
Menny.:db
  • Az 1 kg-s lisztkeverékből 2 db 750 g-os kalácsot lehet készíteni, így a lisztkeverék a legtöbb boltban vásárolt kalácsnak nemcsak finom, hanem gazdaságos alternatívája is.
  • Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából és természetes összetevőkből készült lisztkeverék 
  • Magyar termék
  • 100% természetes búzából ­ GMO mentes
  • Glutén érzékenyek számára nem ajánlott

Tudatos vásárlóink számára kedvezményes kiszállítási díjakat kínálunk: 

  • Környezettudatos csomag (tele doboz):

    14 kg termék rendelése esetén 2500 Ft               2200 Ft / csomag
    26 kg termék rendelése esetén 2500 Ft              2000 Ft / csomag
    37 kg termék rendelése esetén 2500 Ft               1800 Ft / csomag
  • Szállítási díj 2500 Ft/csomag
Cikkszám: 23520-S
Egységár: 860,00 Ft/Kg
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. május 27.

Leírás

Búza, csak a legjobb termőterületekről. 

Azt valljuk, hogy a liszt és az idő a kenyér valódi lelke. Lisztkeverékeink megalkotásakor segítségül hívtuk magyar pékmesterek szakértelmét, hogy a konyhánk saját pékségünk legyen. Így minden kenyeret kezünk munkájával és szeretettel készíthetünk el. Lisztkeverékeinkkel azoknak kedvezünk, akik szeretnének kísérletezés nélkül, garantáltan finom kenyeret lerakni az asztalra. A kenyér valódi ízéhez a kiváló minőségű, GMO-mentes, kizárólag hazai búzából készült Czelli liszt, és jó néhány természetes összetevő járul hozzá.  Lisztkeverékeink megkönnyítik a vásárlóink dolgát azzal, hogy csak langyos víz hozzáadásával egyszerűen, gyorsan és gazdaságosan friss pékárut süthetnek családjuk számára. 

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1494 KJ / 355 Kcal
Zsír 2,8 g / amelyből telített zsírsavak 1,9 g
Szénhidrát 70 g / amelyből cukor 13,0 g
Élelmi rost 1,3 g
Fehérje 10,5 g
0,85 g
Tartalmaz gabona (glutén)
Minőség megőrzési idő 6 hónap
Összetevők búzaliszt (BL-55), cukor, sovány tejpor, teljes tojáspor, szárított élesztő, étkezési só, enzimek (glutént tartalmaz). A termék tojást, szóját, szezámmagot, tejből készült terméket és dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Tárolás hűvös, száraz, fénytől védett helyen.

Elkészítési javaslat

Hozzávalók:

  • Czelli foszlós kalács lisztkeverék 500 g
  • 175 g langyos víz
  • 50 g vaj
  • 1 tojás (csak a felületére) 

A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). A tésztát letakarva 30 percet állni hagyjuk. Ha fonott kalácsot szeretnénk, a tésztát 3 -vagy 4 egyenlő részre osztjuk, hengereket formázunk belőle. A hengereket 30 cm hosszúra sodorjuk, majd kalácsot fonunk belőle. A hosszúra sodort tésztákat egyesével csigának is feltekerhetjük. Az elkészített kalácsot sütőpapírral borított tepsire helyezzük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 65 percen át letakarva állni hagyjuk. A megkelt tésztát tojással lekenjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 180 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 165 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. Hagyjuk kihűlni és élvezzük az ízeket. Mi a legjobban házi vajjal szeretjük.

Kenyérsütő gépben is elkészíthető: 500 g foszlós kalács lisztkeveréket, 175 g langyos vizet, és 50 g vajat teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez.