Leírás
Búza, csak a legjobb termőterületekről.
Azt valljuk, hogy a liszt és az idő a kenyér valódi lelke. Lisztkeverékeink megalkotásakor segítségül hívtuk magyar pékmesterek szakértelmét, hogy a konyhánk saját pékségünk legyen. Így minden kenyeret kezünk munkájával és szeretettel készíthetünk el. Lisztkeverékeinkkel azoknak kedvezünk, akik szeretnének kísérletezés nélkül, garantáltan finom kenyeret lerakni az asztalra. A kenyér valódi ízéhez a kiváló minőségű, GMO-mentes, kizárólag hazai búzából készült Czelli liszt, és jó néhány természetes összetevő járul hozzá. Lisztkeverékeink megkönnyítik a vásárlóink dolgát azzal, hogy csak langyos víz hozzáadásával egyszerűen, gyorsan és gazdaságosan friss pékárut süthetnek családjuk számára.
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1425 KJ / 341 Kcal |
Zsír | 1,1 g / amelyből telített zsírsavak 0,12 g |
Szénhidrát | 67 g / amelyből cukor 0,9 g |
Élelmi rost | 4,3 g |
Fehérje | 12,4 g |
Só | 1,84 g |
Tartalmaz | gabona (glutén) |
Minőség megőrzési idő | 6 hónap |
Összetevők | búzaliszt (BL-65, BL-55), rozsliszt (RL-125), étkezési só, porított kovász (rozs őrlemények), búzamaláta őrlemény, szárított élesztő, cukor, burgonyapehely, vitális búzaglutén, enzimek (glutént tartalmaz), lisztkezelő szer:aszkorbinsav A termék tojást, szóját, szezámmagot, tejből készült terméket és dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Tárolás hűvös, száraz, fénytől védett helyen. |
Elkészítési javaslat
Hozzávalók:
- Czelli vidéki kenyér lisztkeverék 500 g – 1 kenyér 700 g)
- A 300 g langyos víz
A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). Letakarva 25 percet állni hagyjuk. A tésztát kenyérré formázzuk. Gömbölyítjük, majd 3 perc pihentetés után hosszúra formázzuk, vagy sütőformába tesszük. Az elkészített kenyeret sütőpapírral borított tepsire helyezzük (vagy sütőformába), felületét vízzel lekenjük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 65 percen át letakarva állni hagyjuk. A kelesztés után a felületét újra lekenjük vízzel és éles késsel bevágjuk. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 220 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 205 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. A sütés után a még forró kenyeret vízzel kenjük le. A teljes kihűlés után (3 óra) szeleteljük, és élvezzük az ízeket.
Kenyérsütő gépben is elkészíthető: 500 g vidéki kenyér lisztkeveréket és 280 g langyos vizet teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez.