Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Czelli vidéki kenyér lisztkeverék (1kg)

740 Ft (627 Ft + ÁFA)
Menny.:db
  • Az 1 kg-s lisztkeverékből 2 db 750 g-os kenyeret lehet készíteni, így a lisztkeverék a legtöbb boltban vásárolt kenyérnek nemcsak finom, hanem gazdaságos alternatívája is.
  • Kárpát-medence napsütötte mezőin termesztett búzából és természetes összetevőkből készült lisztkeverék 
  • Magyar termék
  • 100% természetes búzából ­ GMO mentes
  • Glutén érzékenyek számára nem ajánlott

Tudatos vásárlóink számára kedvezményes kiszállítási díjakat kínálunk: 

  • Környezettudatos csomag (tele doboz):

    14 kg termék rendelése esetén 2500 Ft               2200 Ft / csomag
    26 kg termék rendelése esetén 2500 Ft              2000 Ft / csomag
    37 kg termék rendelése esetén 2500 Ft               1800 Ft / csomag
  • Szállítási díj 2500 Ft/csomag
Cikkszám: 23521-S
Egységár: 740,00 Ft/Kg
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2024. május 27.

Leírás

Búza, csak a legjobb termőterületekről. 

Azt valljuk, hogy a liszt és az idő a kenyér valódi lelke. Lisztkeverékeink megalkotásakor segítségül hívtuk magyar pékmesterek szakértelmét, hogy a konyhánk saját pékségünk legyen. Így minden kenyeret kezünk munkájával és szeretettel készíthetünk el. Lisztkeverékeinkkel azoknak kedvezünk, akik szeretnének kísérletezés nélkül, garantáltan finom kenyeret lerakni az asztalra. A kenyér valódi ízéhez a kiváló minőségű, GMO-mentes, kizárólag hazai búzából készült Czelli liszt, és jó néhány természetes összetevő járul hozzá.  Lisztkeverékeink megkönnyítik a vásárlóink dolgát azzal, hogy csak langyos víz hozzáadásával egyszerűen, gyorsan és gazdaságosan friss pékárut süthetnek családjuk számára. 

Paraméterek

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1425 KJ / 341 Kcal
Zsír 1,1 g / amelyből telített zsírsavak 0,12 g
Szénhidrát 67 g / amelyből cukor 0,9 g
Élelmi rost 4,3 g
Fehérje 12,4 g
1,84 g
Tartalmaz gabona (glutén)
Minőség megőrzési idő 6 hónap
Összetevők búzaliszt (BL-65, BL-55), rozsliszt (RL-125), étkezési só, porított kovász (rozs őrlemények), búzamaláta őrlemény, szárított élesztő, cukor, burgonyapehely, vitális búzaglutén, enzimek (glutént tartalmaz), lisztkezelő szer:aszkorbinsav A termék tojást, szóját, szezámmagot, tejből készült terméket és dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Tárolás hűvös, száraz, fénytől védett helyen.

Elkészítési javaslat

Hozzávalók:

  • Czelli vidéki kenyér lisztkeverék 500 g – 1 kenyér (675g)
  • A 280 g langyos víz

A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). Letakarva 25 percet állni hagyjuk. A tésztát kenyérré formázzuk. Gömbölyítjük, majd 3 perc pihentetés után hosszúra formázzuk, vagy sütőformába tesszük. Az elkészített kenyeret sütőpapírral borított tepsire helyezzük (vagy sütőformába), felületét vízzel lekenjük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 65 percen át letakarva állni hagyjuk. A kelesztés után a felületét újra lekenjük vízzel és éles késsel bevágjuk. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 220 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 205 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. A sütés után a még forró kenyeret vízzel kenjük le. A teljes kihűlés után (3 óra) szeleteljük, és élvezzük az ízeket. 

Kenyérsütő gépben is elkészíthető: 500 g vidéki kenyér lisztkeveréket és 280 g langyos vizet teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez.