Barion Pixel
Hagyomány
Minőség
Innováció

Czelli liszt receptünk I Édes gofri

 

Hozzávalók


  • 30 dkg Czelli búzafinomliszt BL 55 (C1)
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál reszelt citrom-, vagy narancshéj
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg olvasztott vaj 

 

Elkészítés


  1. Egy közepes méretű keverőtálba mérjük a lisztet, a vaníliás és sima cukrot, reszelt citromhéjat, beleszitáljuk a sütőport és alaposan elkeverjük.
  2. Egyesével beleütjük a tojásokat, belecsorgatjuk a tejet, a vajat és sima tésztát keverünk belőle egy habverővel.
  3. A gofri sütőt felforrósítjuk és több adagban kisütjük a tésztát. 

 

Tipp


Az elkészült gofrik nagyon jól fagyaszthatóak is. A legjobb egy este alatt lassan kiengedni egy tasakba csomagolva és evés előtt kenyérpirítóban felforrósítani.