Hagyomány
Minőség
Innováció
Czelli liszt receptünk I Édes gofri
Hozzávalók
- 30 dkg Czelli búzafinomliszt BL 55 (C1)
- 1 vaníliás cukor
- 5 dkg cukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál reszelt citrom-, vagy narancshéj
- 2 db tojás
- 2,5 dl tej
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés
- Egy közepes méretű keverőtálba mérjük a lisztet, a vaníliás és sima cukrot, reszelt citromhéjat, beleszitáljuk a sütőport és alaposan elkeverjük.
- Egyesével beleütjük a tojásokat, belecsorgatjuk a tejet, a vajat és sima tésztát keverünk belőle egy habverővel.
- A gofri sütőt felforrósítjuk és több adagban kisütjük a tésztát.
Tipp
Az elkészült gofrik nagyon jól fagyaszthatóak is. A legjobb egy este alatt lassan kiengedni egy tasakba csomagolva és evés előtt kenyérpirítóban felforrósítani.