Hozzávalók:
30 dkg Celldömölki finomliszt
1 vaníliás cukor
5 dkg cukor
1 teáskanál reszelt citrom- vagy narancshéj
1 evőkanál sütőpor
2 db tojás
2,5 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
1. Egy közepes méretű keverőtálba mérjük a lisztet, a vaníliás és sima cukrot, reszelt citromhéjat, beleszitáljuk a sütőport és alaposan elkeverjük.
2. Egyesével beleütjük a tojásokat, belecsorgatjuk a tejet, a vajat és sima tésztát keverünk belőle egy habverővel.
3. A gofri sütőt felforrósítjuk és több adagban kisütjük a tésztát.
Tipp:
Az elkészült gofrik nagyon jól fagyaszthatóak is.A legjobb egy este alatt lassan kiengedni egy tasakba csomagolva és evés előtt kenyérpirítóban felforrósítani.