Barion Pixel
Hagyomány
Minőség
Innováció

Czelli liszt receptünk I Mini kakaós csiga

 

Hozzávalók a tésztához


  • 30 dkg Czelli búzakenyérliszt BL 80 (C2)
  • 4 dkg porcukor
  • 1 teáskanál porélesztő vagy 1,5 dkg friss
  • 1 csipet só
  • 4 dkg olvasztott teavaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl langyos tej 

 

A csokis töltelékhez


  • 3 dkg puha teavaj
  • 2 dkg porcukor
  • 1 dkg kakaópor

 

Elkészítés


  1. A kenyérlisztet és a porcukrot egy nagy keverőtálba szitáljuk. Hozzászórjuk az élesztőt (ha frisset használunk, akkor azt futtassuk fel előbb a tejben), a sót és összekeverjük.
  2. A közepén egy mélyedést alakítunk ki beleszedjük a vajat, a tojássárgáját, és a tejet folyamatosan adagolva egy spatulával összedolgozzuk. Ekkor a kezünkre váltunk és alaposan kidagasztjuk. Formázzuk labdává és letakarva 1 órát kelesztjük.
  3. A töltelék hozzávalóit egy kis tálba szedjük és simára keverjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, téglalappá formázzuk és fél centi vastagra kinyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a kakaós krémet a felületére. Szorosan feltekerjük és a lezárást pont alulra igazítjuk. 8 egyforma darabra vágjuk és egy sütőpapírral leterített nagy tepsire sorakoztatjuk őket. Egy határozott mozdulattal ellapítjuk őket egyesével. Újra lefedjük fóliával és 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel). A megkelt csigákat 20 perc alatt készre sütjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Tipp


Édes kelt tésztákhoz a kenyérliszt a legjobb választás. Ebből készítve sokkal lazább, puhább tésztát kapunk.