Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Széchenyi 2020 program

Széchenyi 2020 pályázati eredmények

Adós neve:
Celldömölki Malom Kft.

Forgóeszköz finanszírozás tartalmának rövid bemutatása:
A forgóeszközhitel felvételével a társaság készletbeszerzést, búza vásárlást finanszírozott, ezzel biztosítottuk vállalkozásunk forgóeszköz-ellátását és működési likviditását.

Hitelprogram azonosító jele:
GINOP-8.3.5-18/B.


 

 

Kedvezményezett neve:
Celldömölki Malom Kft.

A pályázati felhívás neve, kódszáma:,
Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása, VP5-4.1.6-4.2.3-17

A projekt címe, azonosító száma:
A termelést közvetlenül támogató, kiszolgáló épület teljes körű energetikai felújítása

A projekt azonosító száma:
1954356139

A szerződött támogatás összege:
58 299 631 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):
50%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:
A projektben sor került a vállalat telephelyén működő, közel 400 m2 alapterületű, többfunkciós termelést közvetlenül kiszolgáló épület energiahatékonysági korszerűsítésének megvalósítására. A létesítmény korábban rendkívül rossz energetikai jellemzőkkel rendelkezett (II-es besorolású), amely nagyon magas energiaköltségeket generált a Társaság számára. Az épület többfunkciós, amelyben több tároló helyiség, irodák, öltözők, szociális helyiségek, minőségellenőrző laboratórium, termék és alapanyag minta megőrző helyiség, stb. kaptak helyet. Az energetikai korszerűsítés során sor került az épület külső homlokzati, valamint a lábazati és a padozati hőszigetelés megújítására. Az épületben hőszivattyús padlófűtés került kialakításra. Sor került továbbá a homlokzati nyílászárók cseréjére az elavult gerébtokos ablakok helyett új, fokozott légzárású, hőszigetelő üvegezésű fa egyedi ablakok beépítésével. A korszerűtlen gáz üzemű radiátoros fűtés helyett korszerű, megújuló energiát hasznosító, kül- és beltéri egységgel szerelt, 2db levegő/víz hőszivattyús rendszer került kiépítésre. A korszerűsítést követően az épület a közel 0 energiaigényű BB kategóriába került. A fajlagos energiahatékonyság javulás az épület egészére vetítve 85%. A megvalósított beruházással elérhető éves energia megtakarítás mértéke mintegy 110 000 kWh.

A projekt tervezett befejezési dátuma:
2021.02.15.

A Bizottság EMVA vonatkozó internetes oldala


Kedvezményezett neve:
Celldömölki Malom Kft.

A pályázati felhívás neve, kódszáma:,
Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban (VP-3-4.2.1-15)

A projekt címe, azonosító száma:
A Celldömölki Malom Kft. búza feldolgozási tevékenységének fejlesztésére irányuló komplex projekt (1772896949)

A szerződött támogatás összege:
285 341 841 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):
50%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:
A malomipari termékek előállításával és terménykereskedelemmel foglalkozó Celldömölki Malom Kft. a feldolgozási tevékenységének fejlesztése keretében a megnövekedett piaci kereslet miatt kapacitásbővítés és magasabb hozzáadott értékű termék előállítását tűzte ki célul a versenyképesebb és optimalizált termelési struktúra kialakításával.
A fejlesztés eredményeként bővül a malomipari üzem, melyhez szükséges eszközök beszerzése is megtörténik a projekt során, továbbá a termelés és minőségbiztosítási folyamatokat új alapokra helyező vállalatirányítási rendszer is kialakításra, bevezetésre kerül. A termelésirányítási rendszerhez kapcsolódóan IT eszközök beszerzése is megtörténik, mely számítógépes állomásokat (hardver és szoftver), nyomtatókat tartalmaz. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt tervezett befejezési dátuma:
2020.04.05.