Leírás és tápérték
Búza, csak a legjobb termőterületekről. Azt valljuk, hogy a liszt és az idő a kenyér valódi lelke. Lisztkeverékeink megalkotásakor segítségül hívtuk magyar pékmesterek szakértelmét, hogy a konyhánk saját pékségünk legyen. Így minden kenyeret kezünk munkájával és szeretettel készíthetünk el. Lisztkeverékeinkkel azoknak kedvezünk, akik szeretnének kísérletezés nélkül, garantáltan finom kenyeret lerakni az asztalra. A kenyér valódi ízéhez a kiváló minőségű, GMO-mentes, kizárólag hazai búzából készült Czelli liszt, és jó néhány természetes összetevő járul hozzá. Lisztkeverékeink megkönnyítik a vásárlóink dolgát azzal, hogy csak langyos víz hozzáadásával egyszerűen, gyorsan és gazdaságosan friss pékárut süthetnek családjuk számára.
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia 1435 kJ / 339 Kcal | |
Zsír 1,7 g amelyből telitett zsírsavak 0,3 g | |
Szénhidrát 65 g amelyből cukor 2,6 g | |
Élelmi rost 3,8 g | |
Fehérje 13,7 g | |
Só 3,0 g | |
Minőségét megőrzi | 4 hónap |
Összetevők | Czelli búzaliszt (BL-55), étkezési só, sovány tejpor, szárított élesztő, cukor, teljes tojáspor, enzimek (glutént tartalmaz). A termék szóját, szezámmagot, dióféléket, kén-dioxid és szulfitokat is feldolgozó üzemben készült. Tárolás hűvös, száraz, fénytől védett helyen. |
Recept
Hozzávalók:
- 500g Czelli omlós pogácsa lisztkeverék
- 200g vaj
- 180g langyos víz
- 200g reszelt sajt
- 1 db tojás (csak a felületére)
Elkészítés:
-
A lisztkeveréket és a szobahőmérsékletű vajat összemorzsoljuk, vagy dagasztógépben lassú fordulaton összekeverjük.
-
Hozzáadjuk a langyos vizet, és egynemű tésztává gyúrjuk.
-
30 percet a dagasztótálban letakarva pihentetjük.
-
Kinyújtjuk 2 cm vastagra.
-
A tészta felületét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Kicsit tenyérrel megnyomkodhatjuk, hogy a sajt rátapadjon.
-
Kb. 3-4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A leeső tésztát összegyúrjuk és ugyanúgy nyújtjuk, kenjük, sajtozzuk, szaggatjuk, mint az előzőekben.
-
A pogácsákat tepsibe rakjuk egymástól kb. 2 cm távolságra, majd 30-40 percet kelesztjük. A sütőt alsó-felső sütésre állítjuk 200 Celsius fokra. Kb. 12-14 perc alatt megsütjük, amíg a sajt aranybarna lesz.