Hozzávalók:
-
30 dkg Czelli finomliszt
-
1 vaníliás cukor
-
5 dkg cukor
-
1 evőkanál sütőpor
-
1 teáskanál reszelt citrom-, vagy narancshéj
-
2 db tojás
-
2,5 dl tej
-
10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
-
Egy közepes méretű keverőtálba mérjük a lisztet, a vaníliás és sima cukrot, reszelt citromhéjat, beleszitáljuk a sütőport és alaposan elkeverjük.
-
Egyesével beleütjük a tojásokat, belecsorgatjuk a tejet, a vajat és sima tésztát keverünk belőle egy habverővel.
-
A gofri sütőt felforrósítjuk és több adagban kisütjük a tésztát.
Tipp:
Az elkészült gofrik nagyon jól fagyaszthatóak is.A legjobb egy este alatt lassan kiengedni egy tasakba csomagolva és evés előtt kenyérpirítóban felforrósítani.