Barion Pixel
Hagyomány
Minőség
Innováció

Czelli liszt receptünk I Fougasse

 

Hozzávalók


  • 25 dkg Czelli pizzaliszt (C5)
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 gramm porélesztő vagy 1,5 dkg friss
  • 1, 5 dl víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál só

 

Elkészítés


  1. A langyos vizet egy tálkába öntjük, beleszórjuk az élesztőt, a cukrot, elkeverjük és hagyjuk 10 percig állni, hogy felfusson.
  2. A pizzalisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk. Hozzászórjuk a sót és összekeverjük. A közepén egy mélyedést alakítunk ki, beleöntjük az élesztős vizet, az olajat és egy spatulával összedolgozzuk a tésztát. Majd a kezünkre váltunk és 8-10 percig dagasztjuk.
  3. A tálat letakarjuk és hagyjuk egy óra alatt a duplájára kelni.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre szedjük. Hagyhatjuk egyben is, ha egy nagyot akarunk sütni, vagy darabolhatjuk 2-3-4 részre is, hogy kisebb, egyadagos péksüteményeket készítsünk.
  5. A tésztát téglalap formára húzogatjuk úgy, hogy fél centire vastag maradjon. Egy habkártyával vagy késsel, középen bemetszük majd két oldalt is három átlós vágást ejtünk, hogy hasonlítson egy levél erezetre. A tésztát szét húzzuk, hogy kinyíljanak a vágások.
  6. Egy sütőpapírral leterített tepsin hagyjuk újra a duplájára kelni 40-50 perc alatt.
  7. A sütőt előmelegítjük 200 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (180 fok légkeveréssel). A megkelt tésztát 20-25 perc alatt készre sütjük.