Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Zamatos narancskenyér

Zamatos narancskenyér
A narancstól és olívaolajtól illatos sütemény nem véletlenül hódította meg egész Spanyolországot. A sziruppal átitatott szaftos tészta, feledhetetlenné teszi.

Hozzávalók egy veknihez

A tésztához:

20 dkg cukor
2 db narancs
3 db tojás (L-es)
1 vaníliás cukor
12 dkg natúr joghurt
4 evőkanál olívaolaj
20 dkg Celldömölki búzarétesliszt

1/2 teáskanál só
2 teáskanál sütőpor

 

A tetejére:

3 dkg cukor
1 dkg porcukor

 

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (160 fok légkeveréssel) és egy 20 x 10 cm-es vekniformát sütőpapírral kibélelünk. 
2. A cukrot egy tálba szórjuk, ráreszeljük a narancsok héját és addig dörzsölgetjük, amíg a narancshéj egyenletesen megszínezi a cukrot. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot  és addig habosítjuk egy kézi robotgéppel, amíg a cukor elolvad benne.

3. Ekkor belekeverjük a joghurtot és az olajat is. Egy másik keverőtálba szitáljuk a lisztet, sót, a sütőport, elkeverjük és 3 kisebb részletben a tojásos masszához keverjük a robotgéppel.

4. Az előkészített formába simítjuk a tésztát és az előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

5. Időközben a narancsok levét kifacsarjuk és a 3 dkg cukorral egy kisebb lábosban a felére beforraljuk. A kisült sütemény tetejére kanalazzuk, hogy egyenletesen beigya a narancsszirupot. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
/10 szelet/

 

Tipp:

Vekni forma helyett süthetjük 22 cm-es tortaformában is.