Leírás és Paraméterek
Búza, csak a legjobb termőterületekről.
Azt valljuk, hogy a liszt és az idő a kenyér valódi lelke. Lisztkeverékeink megalkotásakor segítségül hívtuk magyar pékmesterek szakértelmét, hogy a konyhánk saját pékségünk legyen. Így minden kenyeret kezünk munkájával és szeretettel készíthetünk el. Lisztkeverékeinkkel azoknak kedvezünk, akik szeretnének kísérletezés nélkül, garantáltan finom kenyeret lerakni az asztalra. A kenyér valódi ízéhez a kiváló minőségű, GMO-mentes, kizárólag hazai búzából készült Czelli liszt, és jó néhány természetes összetevő járul hozzá. Lisztkeverékeink megkönnyítik a vásárlóink dolgát azzal, hogy csak langyos víz hozzáadásával egyszerűen, gyorsan és gazdaságosan friss pékárut süthetnek családjuk számára.
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1494 KJ / 355 Kcal |
Zsír | 2,8 g / amelyből telített zsírsavak 1,9 g |
Szénhidrát | 70 g / amelyből cukor 13,0 g |
Élelmi rost | 1,3 g |
Fehérje | 10,5 g |
Só | 0,85 g |
Tartalmaz | gabona (glutén) |
Minőség megőrzési idő | 4 hónap |
Összetevők | búzaliszt (BL-55), cukor, sovány tejpor, teljes tojáspor, szárított élesztő, étkezési só, enzimek (glutént tartalmaz). A termék tojást, szóját, szezámmagot, tejből készült terméket és dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Tárolás hűvös, száraz, fénytől védett helyen. |
Elkészítési javaslat
Hozzávalók: 16 db fánk elkészítéséhez
-
Czelli szalagos fánk lisztkeverék 500 g
-
250 g langyos víz (33C)
-
60 g vaj
-
7 g rum aroma vagy rum, ízlés szerint
Az összetevőket egy keverőtálba helyezzük, majd 3 perc lassú és 5 perc gyors fokozaton rugalmas tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva 40 percet állni hagyjuk. Majd kimérjük 50 g-os darabokra és felgömbölyítjük. A gombócokat szárazon lisztezett tepsire helyezzük, egymástól 5 cm távolságra. Ismét letakarjuk és 40 percet pihentetjük. A pihentetés után a sütőbe rakjuk keleszteni, 40 Celsius fokra (légkeveréses mód) 10 percre. Majd 15 percet pihentetjük a szabad levegőn. Közepesen forró olajba helyezzük és amikor az egyik oldala aranybarmára sült, átfordítjuk. Papírtörlővel letakart tányérra kiszedjük. Mi a legjobban házi lekvárral szeretjük.